Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Покана за вечните детски класики от Младежкия театър

Снимка: МТ "Николай Бинев"

"Червената шапчица" по едноименната приказка на Шарл Перо е едно от последните излезли представления, което оживявa на сцената на Младежкия театър "Николай Бинев". Автор на драматизацията и режисьор на спектакъла е Валентин Владимиров-Валяка, който веднъж вече пленява сърцата на зрителите ни със спектакъла "Трите прасенца"! Композитор е Станимир Иванов. Съвсем скоро в Младежкия театър се очаква и премиерата на класиката на Ханс Кристиян Андерсен – "Храбрия оловен войник", отново под режисурата на Владимиров. С сега в студиото са Валентин и самата Червена шапчица Ралица Туджаро.

Ралица Туджаро, Ангелина Грозева и Валентин Владимиров
"Това са произведения, чиито теми и проблеми остават вечни. Много е важно да възпитаваме децата си чрез такива класики. И се радваме и благодарим на децата и родителите, които идват на нашите представления, защото нашите зали винаги са пълни. Червената шапчица е както наивна, така и твърде добра. Посланията в "Храбрия оловен войник" са за по- големи деца. Нашите герои там изгарят в пламъка на любовта, така красиво да кажем." споделят актрисата Ралица Туджаро, която е в ролята на Червената шапчица и режисьорът Валентин Владимиров – Валяка.

Музиката на "Червената шапчица" е решена в по танго вариации. Екипът включва сценография и кукли на Таня Пасева, Георги Пасев. Участват: Анна-Валерия Гостанян, Йордан Тинков, Ралица Туджаро, Александър Йорданов, Зорница Маринкова, Ярослава Павлова.


Екипът на "Храбрия оловен войник" включва сценографията и куклите – дело на Ели Цонкова, а композитор на спектакъла е Станимир Иванов, който често подготвя музиката на представленията на Валентин Владимиров. В ролите ще се впуснат Александър Йорданов, Венцеслав Димитров, Йордан Тинков, София Трейман, Ярослава Павлова и Яна Терзиева.

Премиерните дати на "Храбрия оловен войник" са 9-и и 10-и март от 11 и 14 часа. А "Червената шапчица" можем да гледаме отново на 24-ти март.

Снимки: МТ "Николай Бинев", БНР
По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени