Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Непубликуваният роман на Габриел Гарсия Маркес на български

Габриел Гарсия Маркес
Снимка: ЕПА/БГНЕС

На български език в превод на Емилия Юлзари излезе непубликуваният приживе роман на Габриел Гарсия Маркес "През август ще се видим". Това се случи едновременно по целия свят и у нас на рождения ден на писателя 6 март тази година благодарение на издателя Лъчезар Минчев.

Както пишат синовете на писателя Родриго и Гонсало Гарсия Барча в предговора към романа, отново можем да отбележим отличителните черти в творчеството на Габо:

"Богатото въображение, поетичния изказ, завладяващия сюжет, разбирането за човешката същност, на хорските преживявания и злочестини, и особено на любовта. Любовта, която вероятно е основната тема в цялото му творчество."

"През август ще се видим" се състои от шест части с главна героиня Ана Магдалена Бах – по името на втората съпруга на Йохан Себастиан Бах. 

В края на романа е публикувана бележката на редактора на Маркес Кристобал Пера с дата февруари 2023, в която се разказва историята около непубликувания роман на Маркес и в крайна сметка за решението да бъде публикуван. 

"През август ще се видим" е възможност отново да се насладим на големия талант на писателя.

Чуйте Емилия Юлзари и Лъчезар Минчев.

Снимки – изд. Лъчезар Минчев

По публикацията работи: Милена Очипалска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна