Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кипър регистрира пореден ръст на броя на туристите

Снимка: БГНЕС

Динамично начало на туристическия сезон отчетоха в Кипър. За втори пореден месец броят на туристическите пристигания бележи ръст в сравнение с много успешната минала година, а пътническият трафик на летищата на страната вече надмина нивата отпреди пандемията. 

Туристическите потоци към Кипър се засилват въпреки геополитическото напрежение в Източното Средиземноморие и икономическата нестабилност на пазарите в Централна и Западна Европа, подчерта заместник-министърът на туризма Костас Кумис. Над 200 000 са посещенията на туристи в Кипър през март, което е с 10% повече в сравнение със същия месец преди година, а броят им през първото тримесечие нараства с 5,4% спрямо 2023 г., съобщи Статистическата служба.

Значителен е и потокът през двете летища на страната, обяви компанията, която ги управлява. През март в тях са обслужени близо 670 000 пристигащи и заминаващи, което е увеличение със 70 000 в сравнение с миналогодишния март. От януари до март през летищата са преминали 1,7 млн. пътници, с 200 000 повече отколкото през рекордната 2023 г.

Резервациите за Великден и за летните месеци вървят "много добре", казаха от Кипърската хотелиерска асоциация. През следващата седмица се очаква повечето хотели на острова да отворят за сезона.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна