Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Добрич организират кампания за почистване на града под надслов "Пици за смет"

2
Кампания за почистване на града под надслов "Пици за смет"
Снимка: община Добрич

Ресторантьори от Добрич организират кампания за почистване на града под надслов "Пици за смет". В инициативата им се включва като партньор и Община Добрич. Целта е в седмицата преди Великден градът да стане по-чист и по-приятен за всички свои жители, а хората, решили да допринесат за това с труда си, ще бъдат наградени с безплатни пици. 

Надсловът на инициативата "Пици за смет" препраща към приказката "Сливи за смет". В случая обаче ще се раздават пици, а не сливи и то не срещу колкото се може по-малко боклук, а точно обратното. Идеята хрумва на собственика на ресторант в Добрич шеф Димитър Димитров.

Кампанията, чийто партньор е Община Добрич, ще се проведе на 28 април от 9.00 до 14.00 часа в десет пункта за събиране на отпадъците, обясни кметът Йордан Йорданов.

Подготвени към момента са 460 талона, което означава 1380 чувала отпадък, като те се очаква да донесат между 10 и 25 тона боклуци.

Люцкан Малджиев, собственик на пицария, споделя, че съвместните усилия между бизнес и община винаги работят в интерес на гражданите.

Георги Миланов, също представител на ресторантьорския бизнес, призова за активно участие и от жителите на Добрич.

От фирмата, ангажирана с почистването на града, призоваха чувалите да се предават на определените за това места, а те от своя страна обещават, че още същия ден ще бъдат транспортирани до депото в с. Стожер.

За всеки жител на Добрич е ясно, че в града ни могат да бъдат употребени тонове брашно за направата на пици, ако съберем всички боклуци на 28 април.

 А дали догодина, при организиране на същата кампания, ще намалим количеството на пиците, тоест на събраните чували със смет, зависи от всички нас. Защото, когато замърсяващите са стотици пъти в повече от чистещите, няма как да очакваме да живеем в подредено и уютно градско пространство.


По публикацията работи: Гергана Хрисчева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна