Закуска на тревата

Предаването „Закуска на тревата“ се излъчва всяка събота от 06:05 до 09:00 часа по програма „Хоризонт“. 

Водещи са Валерия Николова, Светлана Дичева, Светослава Кузманова, Елена Бейкова. 

Публикации

Киев, Украйна - 2024 г.

История от Киев: Свещеникът Андрий – войната му отне стиховете, но не и светлината

В деня, когато се навършват две години от пълномащабната война на Русия срещу Украйна , ще отидем до украинската столица Киев , за да потърсим доброто. Въпреки че инвазията потопи в мрак страната, един уличен художник и свещеник отказва да..

публикувано на 24.02.24 в 19:50

Мартина Новакова: "Паноптикум" представя много гледни точки към една и съща история, към един и същи предмет

Днес и утре от 19 часа ще се състои премиерата на "Паноптикум" - театър на предметите в регионалния център за съвременни изкуства "Топлоцентрала". "Паноптикум" разказва историята на предметите на един човек и всъщност историята на този човек..

публикувано на 24.02.24 в 12:39
Димитър Костадинов, заместник-председател на Сдружението за биопчеларство

Димитър Костадинов: Безделието е несъвместимо с природата на пчелите

Добиването на мед е познато от древността. Ползата за нашето здраве и силата да лекува са изследвани от много учени. Пчеларството от години е и всекидневие на Димитър Костадинов, заместник-председател на Сдружението за биопчеларство у нас...

публикувано на 24.02.24 в 09:10

Празник на сланината и греяната ракия в Априлци

Отглеждането на прасета в района на Централна Стара планина е поминък за местните жители и затова те преди 12 години решават да си направят празник на характерната за този край сланина . Един от основателите и инициаторите на празника в..

публикувано на 24.02.24 в 08:25
Доц. Димитрина Едрева

Доц. Димитрина Едрева: Острият гноен отит се среща много често в детска възраст

Острият гноен отит е едно от усложненията, които могат да се появят в следствие на инфекция на горните дихателни пътища .  "При болка в ухото след настинка или вирус , трябва веднага да потърсим специалист, каза за "Закуска на тревата" доц...

публикувано на 24.02.24 в 07:50
Станимира Радулова

Станимира Радулова: Във всяка картина е нещо от душата ми, частичка от мен!

В този епизод на рубриката “Америка - илюзии и реалности” гост е художничката Станимира Радулова , която след почти 19 години преживяни в Америка, вече се радва на много почитатели и не се оплаква от трудностите, а продължава да следва своя път...

публикувано на 19.02.24 в 09:26

Акад. проф. д-р Тройчо Троев: Ставните болести зачестяват и при 45-годишните

Движението е едни от основните фактори, които гарантират по-добра подвижност на ставите. Самите стави нямат собствено кръвообращение и изискват двигателна активност. Обездвижването лишава тялото от гъвкавост и затруднява..

публикувано на 17.02.24 в 18:13

"Портретът на Дориан Грей" - най-новото згалавие на Габровския драматичен театър

"Портретът на Дориан Грей " на режисьора Веселка Кунчева е най-новото заглавие в репертоара на Габровския драматичен театър . Историята за красотата и моралната деградация по известния роман на Оскар Уайлд, изпълни салона със зрители, а за..

публикувано на 17.02.24 в 14:25
Киев, Украйна - 2024г.

Пратеник на БНР в Украйна: Детство във война, младост в борба – ежедневието на младите украинци

Рано сутрин. Въздушна тревога ! Понякога е за половин час, понякога – за половин ден. Възможно е да има взривове, поражения и жертви или да е далеч, следователно – времето, прекарано в бомбоубежище, да бъде спестено или искрено казано –..

публикувано на 17.02.24 в 10:38
Диптихът Арто

Международен театрален фестивал на монодрамата "Към звездите"

Международният театрален фестивал на монодрамата "Към звездите" ще се проведе за първи път в София. 12-то му издание ще започне на 26 февруари и до 1 март зрителите ще могат да гледат постановки от Гърция, Косово, Йордания и разбира се от..

публикувано на 17.02.24 в 10:15