Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наближава крайният срок за "Искри" 2024

До 30 април 2024 г. всички деца, които обичат да пишат, могат да се включат в Националния радиоконкурс за детско литературно творчество "Искри". Конкурсът се организира за 41-ви път от програма "Христо Ботев" на Българското национално радио и е най-старият национален конкурс за литературни произведения, написани от деца.

"Очертава се и тази година "Искри" да бъде страхотно приключение във въображението на децата", споделя редакторът на конкурса Ани Маринова.

Екипът на "Искри" очаква с нетърпение три от вашите приказки, разкази, стихотворения и гатанки на имейл: iskri@bnr.bg или на адрес: София 1040, бул. Драган Цанков № 4, Българско национално радио, за Националния конкурс "Искри" 2024-а.

Конкурсът не задава теми. Поканени са всички деца на възраст до 16 години. Помнете, че ни е необходима актуална информация за връзка с вас – имейл, телефон и адрес за кореспонденция. Журито на Националния конкурс за детско литературно творчество "Искри" 2024-а ще избере 20 финалисти, без да определя първо, второ или трето място.

Най-добрите детски творби ще имат своята премиера в Първо студио на Българското национално радио и в ефира на програма "Христо Ботев" на 23 юни 2024 г. За осма година ще бъдат връчени специалните награди за поезия и проза на името на детската поетеса Радка Станимирова.

В предаването "Нашият ден" Ани Маринова, редакторът на Националния радиоконкурс за детско литературно творчество "Искри", представя подробности около подготовката на тазгодишното му издание.


По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени