Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Неда Спасова: Не съм "скрита лимонка"

4
Снимка: Николай Попов

Спектакълът "Скрити лимонки" на австралийската Джоана Мъри-Смит е най-новото заглавие в репертоара на Театър "София". Представлението се играе на открита сцена Театър "Сълза и смях". Режисьор е Николай Поляков, който поставя текста за първи път на българска сцена.

"Скрити лимонки" са шест истории. Обединява ги формално, видимо и драматургично – нищо. И все пак има един конец. Това е магическата среща с непредвидимото. Както и комичната редица от поражения от несбъднати очаквания. 

В историите се превъплъщават актьорите: Мила Банчева, Милена Живкова, Неда Спасова, Ангела Канева, Дениза Павлова, Станка Калчева и Пламен Манасиев.

Николай Поляков казва, че в текста лесно могат да се открият дофеминистки и постфеминистки оплаквания. "Ако ги търсиш. Аз ги подминах. За сметка на обожанието ми към жената."

Надя Атанасова разговаря за "Артефир" с актрисата Неда Спасова, която разказва за работата си с режисьора Николай Поляков и за успеха на филма "Защото обичам лошото време", в който тя играе главната роля.

Чуйте интервюто в звуковия файл.

Снимки – Николай Попов
По публикацията работи: Милена Очипалска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна