Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 700 ученици се включват в инициативата "Спортувай с президента"

Снимка: Даниела Костова

Близо 700 ученици от цялата страна ще се включат в инициативата "Спортувай с президента" и турнира по утринна гимнастика, който се провежда за трети път в Ямбол. В спортните събития се очаква да вземе участие държавният глава Румен Радев.

Турнирът по утринна гимнастика е организиран от общината в Ямбол със съдействието на Националната спортна академия "Васил Левски". В състезанието могат да участват момичета и момчета от първи до 12-и клас. В различните възрастови групи се  очаква се да се включат на 50 отбора  от  училища в цялата страна, като и тази година част от журито ще бъде заслужилият майстор на спорта Нешка Робева.

Инициативата "Спортувай с президента" има за цел да насърчава масовия спорт и физическата активност сред българските деца. Акцент в нея са извънучилищните спортни занимания и алтернативните форми за физическо възпитание, като противовес на обездвижването сред младите хора.

Двете спортни прояви са посветени на Ден на българския спорт и се провеждат в Ямбол, за трети път. Преди четири години заместник-кметът на Ямбол Енчо Керязов и местната управа подеха кампания за връщане на 10-минутната утринна гимнастика в училищата. От тогава забравената от над 30 години училищна практика отново набра популярност не само в Ямбол, а и в други градове на страната.

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна