Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 40 участници в Националните спортни игри за трансплантирани, домакин е Югозападният университет

Снимка: ИА "Медицински надзор"

Югозападният университет "Неофит Рилски" в Благоевград е домакин на  Националните спортни игри за трансплантирани, които се провеждат по инициатива на Изпълнителна агенция "Медицински надзор". Над 40 са участниците, а в отборите отново се включват и лекари, ангажирани с процеса по донорство и трансплантация.

Официалното откриване на игрите ще бъде на лекоатлетическата писта в университетския спортен комплекс, а преди това  е планирано мотошествие по един от централните булеварди на Благоевград.  Участниците в състезанията ще мерят сили в осем спортни дисциплини, като повечето от тях ще се проведат в университетския  комплекс, а  някои ще бъдат изнесени на други спортни терени. Организаторите от ИА "Медицински надзор" са взели всички необходими мерки за безпроблемното провеждане на  игрите, осигурени са и екипи на спешна помощ при необходимост.

След края на първия състезателен ден  сградата на спортната  база в университета  ще бъде осветена в зелено- цветът, символ на донорството.

И тази година Националните спортни игри за трансплантирани, които се провеждат под мотото "Да! За живот!", имат благотворителна кауза.

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна