Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Калина Бояджиева: Церемонията „Нощ на звездите“ е още една възможност да се отличат най- добрите спортисти

Калина Бояджиева
Снимка: БНР

На 1 юни фондация „Енчо Керязов“ ще връчи годишните си награди. В 13-та церемония  "Нощ на звездите", която е посветена на талантливите деца на България в категориите „Изкуство“, „Образование“ и „Спорт“ ще бъдат наградени по трима финалисти. В категория „Спорт“ това са състезателката по брейк Пламена Георгиева, художествената гимнастичка Елвира Краснобаева и  таекуондистката Калина Бояджиева.

Калина Бояджиева (в червено)

„Церемонията „Нощ на звездите“ организирана от фондация „Енчо Керязов“  е още една  възможност да се отличат най – добрите спортисти за изминалата година. Това е още една възможност за пореден път да се припомнят техните постижения. За мен, а и за всички, които попаднахме в топ 10, а сега и в топ 3 е огромна чест, че сме номинирани.  Аз за първи път попадам в такава класация и се съм безкрайно щастлива, че съм отличена. Смятам, че това е страхотна възможност хората да видят какво правим ние по-младите. Аз имам късмет, че миналата година записах успехи и при жените, не само при девойките, които също допринесоха за това да попадна в тази класация.  Благодаря на целия екип на фондацията за вниманието, защото много малко хора могат да си представят колко трудно е да се състезаваш в две възрастови групи и то в два различни спорта. В момента не виждам друг с подобни успехи и то  постигнати на 17 години.  Аз самата не мислех, че е възможно да се изправя срещу хора, с които разликата във възрастта ни е 10 години. Реших да опитам и успях да ги победя благодарение на моя талант. Аз по принцип съм скромна, но  в този случай мога да кажа, че това беше едно голямо постижение“ ,сподели специално за БНР трикратната световна шампионка по кикбокс Калина Бояджиева, която през 2023 спечели и европейските титли при жените и девойките в олимпийското таекуондо.

В момента Калина Бояджиева не тренира, тъй като се възстановява от операция. Преди два месеца талантливата състезателка скъса кръстна връзка по време на турнир по таекуондо в Австрия. Това й попречи да се яви на олимпийската европейска квалификация в София и да спечели квота за Игрите в Париж.

„Всичко с моето възстановяване върви добре. Минаха точно два месеца от операцията и  започвам да се връщам във форма. Трябва да си върна силата и всички мускули, които да държат колената ми на мястото си. Мисля, че възстановяването ми върви по най- добрия начин. Тренировките си след така травма започват по на шестия месец, така че все още не бързам толкова. Сега  започвам с фитнеса, за да си възвърна силата, която имах преди“

Калина Бояджиева
Какви са предпочитанията на Калина Бояджиева извън таекуондото и кикбокса, за волейбола и за това как една европейска титла може да мотивира младите състезатели можете да чуете в звуковия файл.

БНР е медиен партьор на "Нощ на звездите". Церемонията ще се състои на 1 юни от 19.00 часа в "Арена София".


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна