Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още по случая с починалото 5-годишно дете от с. Стоб

Снимка: Ани Петрова

5-годишно дете от село Стоб, община Кочериново, е починало на път за болницата в Благоевград, заради което започва проверка в лечебното заведение и в Спешния център в град Рила.

Петгодишното момченце е било прието през нощта в Спешното приемно отделение на Областната болница в Благоевград. Там обаче лекарският екип само е констатирал, че детето не е имало жизнени показатели, не е имало сърдечна дейност.

Веднага е бил извикан реанимационен екип, който 40 минути е продължил битката, за да върне детето към живот, за съжаление то е било починало още преди да бъде прието в Спешното отделение, категорични са от областната болница в Благоевград. Това потвърди и директорът ѝ д-р Димитър Димитров.

Какво е известно по случая досега:

Детето не е било добре в рамките на няколко дни. Заведено е при личния лекар, след това следата се губи. По-късно е прието в Спешния център в град Рила, обл. Кюстендил. Според информация на БНР от източници, пожелали анонимност, детето е било починало след задавяне, вероятно при повръщане, още когато е било в Спешния център в гр. Рила. 

Аутопсията ще покаже каква е точната причина за смъртта на детето. Прокуратурата в Благоевград незабавно образува досъдебно производство, което ще бъде прехвърлено по компетентност в област Кюстендил и най-вероятно в прокуратурата в Дупница, която ще поеме разследването оттук нататък. 

Също така има информация, че детето и неговото семейството са били обект на работа с Отдел "Закрила на детето".

По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна