Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Калин Стоянов награди преподаватели и културни дейци за приноса им към темата за сигурността

Снимка: БГНЕС

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов награди с грамота и плакет преподаватели и изявени културни дейци за приноса им към темата за сигурността по повод предстоящия празник 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. 

Сред наградените беше Ваня Монева - диригент,  преподавател в Националната музикална академия "Панчо Владигеров" и член на Общественият съвет на БНР, както и преподаватели в различни висши учебни заведения и учени. Вътрешният министър се обърна към тях с думите:

"В навечерието на най-българския празник, зареден с подвига на епохалното дело на светите братя Кирил и Методий, изказвам моята признателност към всички вас - представители на академичната общност, за притежавания висок професионализъм, защото именно доброто образование е важна крачка към успешното бъдеще. Да бъдеш посланик на българската просвета и култура е кауза, достойна за дълбок поклон. Вие сте хората, които ни давате повод за национално самочувствие и гордост. Нека обичаме и пазим словото, защото то е нашата сила, която ни зарежда с надежда за светли бъднини".

По публикацията работи: Радмила Попова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна