Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Марков за разговори с ГЕРБ: Ако са предварителни сондажи, за нас няма проблем

Николай Марков
Снимка: БГНЕС

Лидерът на партия "Величие" Николай Марков би се отзовал на покана за разговор от страна на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, но само за да чуе какво предлага:

 "Ако са предварителни сондажи, за нас няма проблем да водим разговор. След като сме поели парламентарна отговорност, ние не сме заключили вратите за всичко, така че ще го изслушаме най-малко".

По повод проверката на НАП по сигнали за финансови злоупотреби във фирми на Ивелин Михайлов, създателят на "Исторически парк" и  част от "Величие", той  заяви, че до петък ще плати дължимите 300 хиляди лева към хазната.
Също така отправи призив към директора на агенцията Румен Спецов:

"Накарах счетоводителя да направи едно изчисление за последните три години - ние сме платили в заплати, осигуровки, данъци, авансови вноски по данъци, приблизително 10 милиона (лева) от тези фирми, които имат 300 000 лв. задължения.

В същия момент господин Румен Спецов беше уличен преди години, нали което е законно, но неправилно - че е продал своя фирма със задължения за милион и 100 хиляди. И г-н Румен Спецов за този милион и 100 хиляди, за който замълча тогава, нали той се занимава с добавки, културист и други неща, няма значение... Това са пари, данъчни към държавата, нека да ги върне с лихвите", коментира Михайлов.


Днес Николай Марков и Ивелин Михайлов се срещнаха със жители на Панагюрище.
По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна