Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Денков: Експертните кабинети без ясна политическа отговорност са прекрасен смокинов лист

Снимка: БГНЕС
Чуй новината! Чуй новината:

Според председателя на парламентарната група на ПП-ДБ Николай Денков, "добрата новина за избора на парламентарен председател е помрачена от това кой точно застава начело". Изявлението той направи в кулоарите на парламента:

"Лошата новина е, че този председател е най-яростният защитник на санкционирания по Закона "Магнитски". Рая Назарян съвсем наскоро направи следното изказване: "САЩ са подведени, и за ГЕРБ санкциите по "Магнитски" нямат стойност". Явно така се става председател на Народното събрание, в този случай".

Денков потвърди, че ПП-ДБ няма да подкрепят кабинет с първия и втория мандат и са против идеята на ИТН за експертно правителство с третия мандат:

"Експертните кабинети, в които няма ясна политическа отговорност, са прекрасен смокинов лист, зад който могат да се правят много безобразия. Важно е кой носи политическа отговорност за едно правителство! Когато сложите експертен кабинет с идеята: "Ние го избрахме, ама нямаме отношение към него", това е рецепта за катастрофа и се надявам да не стигнем до там".




По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна