Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Плевенско през почивните дни са гасени пожари в землищата на 22 населени места

Снимка: Дора Атанасова

В Плевенско през почивните дни са гасени пожари на посеви и сухи треви в землищата на 22 населени места. В опит да гаси огъня е пострадал 41-годишен работник.

Горяха сухи треви и храсти, но и блокове с пшеница. При последния пожар в неделния ден в землището между селата Рибен и Бръшляница при опит да гаси огъня е пострадал 41-годишен работник, той е със средна телесна повреда от изгарянията. В село Коиловци са изгорели 250 дка пшеница, бързата намеса на пожарникарите е спасила 750 дка. В землището на Бръшляница са изгорели 150 дка пшеница, спасени са 850 дка. Два трактора и ремаркета са се запалили и изгорели, както и 200 бали фураж.

Образувано е досъдебно производство след пожара във фабриката за олио в Кнежа, за която БНР своевременно съобщи. Шест екипа огнеборци гасиха пожара, няма пострадали. 

При огледа е установено, че са изгорели 3000 кв. м покривна конструкция на две складови помещения, унищожени са 2000 тона слънчоглед, масивни складови и спомагателни постройки 3000 кв. м разгърната площ, машини за обработка на слънчоглед и редлер.

Причините за инцидента и нанесените щети са в процес на установяване.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна