Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Мездра купува Дома на железничаря от БДЖ

Снимка: Община Мездра

Община Мездра ще закупи от БДЖ за над 900 хиляди лева Дома на железничаря в града. Сградата е единствената за обществено ползване, в която от години се провеждат масови мероприятия и културни събития.

През седмицата Общинският съвет в Мездра реши да придобие срещу заплащане собствеността на Дома на железничаря в града. Триетажната сграда е близо 970 кв. м и е разположена на общински терен с площ от над 1100 кв. м. в градския център. Масивната постройка е собственост на дружеството на БДЖ за товарни превози. 

Междувременно стана ясно, че Съветът на директорите на "Холдинг БДЖ" е решил да продаде сградата на местната управа чрез пряко договаряне при начална продажна цена малко над 910 000 лв. Цената е формирана на базата на пазарна оценка, изготвена от независим оценител.

Кметът на Мездра Иван Аспарухов е упълномощен от Общинския съвет да преговаря и завърши сделката за покупко-продажбата на железничарския дом. Той е единствената сграда в града, която има капацитет да бъде място за масови мероприятия и културни прояви. Десетилетия наред е ползвана срещу наем за различни събития.

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна