Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ден на биопроизводството организират Министерството на земеделието и асоциация "Биопродукти"

Министерство на земеделието
Снимка: Ани Петрова

Министерството на земеделието и храните и Българската асоциация "Биопродукти" организират Ден на биологичното производство. Събитието е част от инициативата на Европейската комисия за стимулиране на биоземеделието в страните от Европейския съюз и ще се проведе в Южния парк от 10 часа.

Празник с много кулинарно разнообразие, игри и награди за всички деца обещават организаторите. Те ще предложат  на посетителите  и разнообразие от български биологични храни и продукти, кулинарни демонстрации и забавления за цялото семейство.

По време на празника над 30 производители ще представят биопродукти - млечни и месни продукти, сезонни плодове и зеленчуци, биосокове, вино, ядки, халви и тахани.За ценителите на сладките неща ще има биомед и  биошоколад. На събитието ще се предлагат още и био козметични продукти, както и етерични масла и флорални води.

Специално за децата от 7 до 12 години ще се проведе кулинарното училище за готвене с биопродукти, а за всички малчугани програмата включва  арт-ателиета, творчески работилници, игри и много награди.

Биопразникът ще бъде  на "Голямата поляна" в Южния парк. Входът е свободен.

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна