Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ива Дойчинова: БНР трябва да работи за спечелване на аудитория и във възрастовата група 18-35 г.

4
Снимка: Ани Петрова

В Съвета за електронни медии продължават изслушванията  на кандидатите за генерален директор на Българското национално радио. Днес първа представи визията си Ива Дойчинова. Тя залага на превръщането на БНР в лидер на обществения диалог, истината и културата.

Ива Дойчинова предлага и нова управленска структура с продуцентски центрове. Според нея БНР трябва да работи и за спечелване на аудитория във възрастовата група 18-35 години и да представя теми, които вълнуват младата и активна аудитория.

Милен Митев: Ще поддържаме защитена среда, в която журналистите да могат свободно да работят

Цветослава Георгиева: Предлагам въвеждането на ресори на отделните членове на УС на БНР

"Аз започнах като стажант в БНР по времето на най-силните журналисти и смятам, че то е постигнало такива върхове, каквито заслужава и днес. Смятам, че във времето малко изостана с реформите, малко загърби аудиторията и малко се превърна в една саможива структура. БНР обаче има обществена мисия. БНР е национално обществено радио и то трябва да се върне там, където му е мястото - в центъра на обществения диалог, да го предизвиква, да върне истината като вяра и културата като начин на разговор. Българското общество в момента има нужда да започне отново да си говори, да повдига важните теми, и да знае какво предстои пред него и тези послания да бъдат водени от Българското национално радио", обясни тя.

Днес концепциите си ще представят още Валерий Тодоров и Георги Даскалов. Изборът на генерален директор ще бъде утре в 11 часа.

Хелия Чавдарова: Интегриран нюзрум ще даде възможност за една заедност на всички програми в Радиото

Маргарит Русев: Да продължи изграждането на единна новинарска платформа и обща музикална библиотека на БНР

Снимки: Ани Петрова, БНР

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна