Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анастасия Върбанова – „българският глас” в Торонто

СнимкаТя е Анастасия Върбанова. Тя е един от „българските гласове” в българската програма на първото мултикултурно Radio CHIN в Торонто, Канада.

В специално интервю за Радио България Анастасия разказва историята на българското радио в Канада, която започва през далечната 1970 година, споделя личната си история и път до Северна Америка, носталгията, надеждите и плановете за бъдещето и отправя покана към всички за два големи концерта на примата на родната ни музика Лили Иванова.

Кога и къде ще бъдат тези концерти ще разберете от разговора на Весела Кръстева с Анастасия Върбанова.

Снимка: личен архив





Още от категорията

Македонският вицепремиер Александър Николски

В България искат оставката на македонския вицепремиер Александър Николски

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов настоя за оставка на македонския вицепремиер Александър Николоски заради обидите му към България: "Ние ще направим всичко необходимо в Европейската народна партия да знаят какво са говорили и защо е нашето категорично..

публикувано на 19.09.24 в 12:14

Годишният стокообмен между България и Германия е 12 млрд. евро

Икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха в президентството държавният глава Румен Радев и немският посланик в София Ирене Планк. Те са разговоряли и за предизвикателствата пред европейската икономика, последствията..

публикувано на 19.09.24 в 12:02

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 18

В брой 18 на предаването слушайте: Как се изгражда едно българско неделно училище зад граница - от идеята до реализацията й – интервю с Мира Янишевская, основател на училището ни в Пекин; С какви предизвикателства се сблъскват..

публикувано на 19.09.24 в 12:00