Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Covid-19 в България: Ден 184

Снимка: архив

Новите случаи на Covid-19 в България са 39
За последните 24 часа, в България са регистрирани 39 нови случаи при направените 1407 PCR теста, което е 2,8 % от изследваните. В интензивни отделения са 54 пациенти, от общо 766  хоспитализирани. Излекуваните през последното денонощие са 25 души, а петима са починали.

Най-много случаи има в област Благоевград – 11 и София-град - 10. 

Министърът на спорта Красен Кралев е изписан от интензивното отделение за Covid-19 в болница  “Света Марина” във Варна.

Кметът на с. Боян, шуменска област – Иса Кадир Сали загуби битката с Covid-19. Преди десетина дни той е бил приет за лечение в МБАЛ – Шумен. 

Отварят граничния пункт с Гърция "Илинден-Ексохи"
От 00 ч на 8.09. се възстановява преминаването на тежкотоварни камиони
през граничния пункт с Гърция "Илинден-Ексохи", съобщи за Радио България гръцкото посолство в София. Няма да бъдат необходими PCR тестове, но ще се изисква QR код, получен след регистрация, направена най-късно 24 часа преди пътуването. Решението не засяга туристите. 

В Белгия, грешка в системата поставя българи под карантина
Връщащите се от отпуск българи, в Белгия получават съобщения, че са поставени под карантина за 14 дни. Според белгийската система сънародниците ни идват от т.нар. червена зона, която е най-високата степен за разпространение на Covid-19. Белгийският щаб за борба с вируса посочи за БНР, че тези съобщения не трябва да бъдат вземани под внимание, тъй като страната ни вече е в оранжевата зона и PCR тестовете, както и карантината са желателни, но не и задължителни.

Всичко по-важно за COVID-19, на български език, можете да проследите и в специалната секция на БНР по въпросите на коронавируса. 

Актуална информация за коронавируса и мерките в България ще открите на още девет езика - в чуждоезиковите секции на уеб сайта на Радио България.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 26 септември 2024 г.

В "България днес" на 26 септември отбелязваме Европейския ден на езиците. По този повод разговаряме със Свилена Георгиева от Генерална дирекция "Писмени преводи" на Европейската комисия. Тя разказва за ролята на преводача в контекста на новите технологии..

публикувано на 26.09.24 в 19:00

България днес - 25 септември 2024 г.

За образованието с надежда и за учителите с признание – така може да определим разговора на Гергана Манчева с проф. Христо Бонджолов, който ще чуете в „България днес“ тази сряда. След това ще припомним историята, която пише..

публикувано на 25.09.24 в 19:00

България днес - 24 септември 2024 г.

С отзвука от Деня на независимостта на България започва днешната програма на Радио България. Ще чуете вдъхновение от думи в размислите и страстите на поета Иван Ланджев, след което ще отдадем заслуженото на модата, но от стомана. За финал ще говорим за..

публикувано на 24.09.24 в 19:00