Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

50 страни са дали съгласие да разкрием избирателни секции

Снимка: БГНЕС

Вече 50 държави са дали съгласие за разкриване на секции на тяхна територия за предстоящите български парламентарни избори при спазване на местните противоепидемични мерки. Това съобщи министърът на външните работи Екатерина Захариева, цитирана от БГНЕС.

Според Захариева около изборите, насрочени от президента Румен Радев за 4 април, има различни предизвикателства, като основният проблем остава коронавирусът. Заради него в редица държави има изисквания за задължителни PCR тестове, което затруднява доставката на бюлетините. Датата 4 април, когато католическите държави празнуват Великден, допълнително ще усложни процеса заради поредицата от почивни дни, коменитра външният ни министър.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

МВнР: Българите да не предприемат пътувания до Ливан

Външното министерство призова българските граждани да не пътуват до Ливан, както и незабавно да напуснат страната. Призивът е заради сериозната ескалация на военните действия там през последните часове. При необходимост от съдействие..

публикувано на 28.09.24 в 10:14
Михаела Аройо

Фотографът Михаела Аройо: Важно е да познаваме историята на бесарабските българи

Михаела Аройо е професионален фотограф от Варна и няма роднини или близки, които са бесарабски българи. Въпреки това, през 2019-а, впечатлена от едно свое пътуване на младежки фестивал в молдовско село, тя решава да се посвети сериозно на изследването..

публикувано на 25.09.24 в 10:50

Три български формации ще танцуват в Международната седмица на културата в Тюбинген

Фолклорният танцов клуб “Жарава” към българското училище “Родна Реч” в Тюбинген и народният хор “Искрици” ще участват в Международната седмица на културата в германския град, съобщиха от учебното заведение. В събитието, което ще се проведе на 28..

публикувано на 24.09.24 в 13:16