Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов: Даниел Митов е нашият кандидат за премиер

| обновено на 14.04.21 в 18:37
Даниел Митов
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ предлага Даниел Митов за кандидат за премиер. Това съобщи премиерът Бойко Борисов. По-рано днес Бойко Борисов зяви, че той няма да се кандидатира за премиер, но ще бъде издигнат човек с ясна проевропейска и натовска ориентация.

Роден през 1977 г., Даниел Митов е завършил „Политология“ в СУ „Климент Охридски“. Участва в програмите за обмен „Маршал“ на Marshall Memorial Fund (German Marshall Fund of the US), както и в „Programme des personnalites d’avenir” на френското външно министерство. От есента на 2010 г. работи за Националния демократически институт (НДИ) на САЩ, първоначално в Ирак, където е програмен мениджър на Програмата за развитие и подпомагане на политическите партии, а по-късно - в Брюксел, Либия, Конго, Украйна, Йемен, Тунис и други. 

През 2014 г. Даниел Митов е назначен от президента Росен Плевнелиев за министър на външните работи в служебния кабинет на Георги Близнашки. Запазва този пост в следващото – второ правителство на Бойко Борисов, а на изборите на 4 април т.г. е избран за депутат от коалицията "ГЕРБ-СДС".

Подробности - вижте ТУК



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Горещо, но с оранжев код за валежи на северозапад в Софийско и в Русенско на 2 юли

Във вторник , 2 юли, над по-голямата част от страна ще е слънчево и горещо. След обяд и вечерта над Западна и Централна Българи ще се заоблачи. Ще има кратки валежи, гръмотевични бури и градушки. Минималните температури ще са между 19 и 24°, в..

публикувано на 01.07.24 в 19:35

Седем от неохраняемите варненски плажове ще имат спасители

Седем от неохраняемите плажове във Варненска област ще имат спасители, съобщи пресслужбата на областната администрация. Определен е и изпълнител за тези дейности.  На Варненска територия ще има три стационарни спасителни поста на неохраняеми..

публикувано на 01.07.24 в 18:02
Граждани направиха подписка срещу изграждането на хранилище за ядрени отпадъци

Граждани направиха подписка срещу изграждането на хранилище за ядрени отпадъци

В Монтана инициираха подписка против изграждането на хранилище за ядрени отпадъци. Според информацията, се предвижда съхранение на високоактивни ядрени отпадъци от АЕЦ "Козлодуй" в село Сумер. Петър Пенчев от "Екогласност" поясни, че според..

публикувано на 01.07.24 в 17:53