Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите вече пътуват за Румъния без корона-ограничения

Снимка: Незабравка Кирова

Отпадат ограниченията за пътуване от България към Румъния, съобщи българското Министерство на външните работи. По информация на посолството ни в Букурещ с решение на румънските власти, считано от 21 май 2021 г., България е включена в списъка на страни от т.нар. "зелена зона", за пътуващите от които влизането в Румъния е свободно – не се налага карантина, не се изисква представяне на негативен резултат от RT-PCR тест или други документи, доказващи липса на зараза от коронавирус.
Припомняме, че по-рано този месец Румъния въведе класификация на държавите, според която те попадат в „зелена“, „жълта“ или „червена“ зона от гледна точка на риска, свързан с пандемията от COVID-19, според общата кумулативна честота на заболеваемост на 1000 души за последните 14 дни. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

СЕМ с кампания за медийна грамотност – "Провери, преди да се довериш"

Съветът за електронни медии у нас предприе масирана кампания за медийната грамотност. Кампанията е провокирана от факта, че смартфоните, таблетите и телевизорите с възможност за връзка с интернет все повече са част от ежедневието ни и оказват..

публикувано на 30.06.24 в 07:05

Българската православна църква избира патриарх

За 30 юни е свикан Патриаршески избирателен църковен събор, който трябва да излъчи предстоятел на Българската православна църква и митрополит на Софийската духовна епархия. Престолът овдовя на 13 март, когато от този свят си отиде блаженопочившият..

публикувано на 30.06.24 в 06:05

България и Румъния работят за подобряване на корабоплаването по Дунав

Условията за корабоплаване по река Дунав ще бъдат подобрени чрез европроект DISMAR на стойност 10 млн. евро, съобщи БТА, цитирайки изпълнителния директор на Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" (ИАППД) в Русе Ивелин Занев...

публикувано на 29.06.24 в 10:25