Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гугъл насърчава надграждането на два български проекта

Снимка: архив

Проекти на неправителственото сдружение „Тук-Там“ и фондация „Заслушай се“ ще бъдат подкрепени от специална програма на интернет гиганта Google -GIC /Google Impact Challenge/. Те са избрани заедно с още 11 организации от 11 държави от Централна и Източна Европа, които ще получат общо 2 млн. евро за реализация на идеите си. Целта на програмата на световната компания, е да подпомогне идеи, които поставят дигиталното в основата на икономическото възстановяване.

Българските неправителствени организации - сдружението „Тук-Там“ и фондация „Заслушай се“, ще работят за подобрение на постигнатото до момента. Целта на екипа на „Тук-Там“ е да надгради досегашната си дейност, свързана със създаването на общност от сънародници, живеещи у нас и в чужбина. От 2008 година досега фондацията успешно е провела над 300 събития и е достигнала до близо половин милион души.

Екипът на „Заслушай се“ също планува да продължи своята мисия за осигуряване на равнопоставеност на глухите хора чрез ефективни практики за овластяване и образование, което прави още от 2014 година. Те получават одобрението на Google с проекта си за нова магистърска програма, включваща международен обмен и дигитални иновации.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Лошото време си отива, на юг ще има локални кратки валежи

В четвъртък , 4 юли, над страната ще има разкъсана облачност. След обяд над Рило-Родопската област се очакват краткотрайни валежи с гръмотевици. Минималните температури ще са между 15 и 23°, в София 15°. Максималните ще са от 25 до 30°, в..

публикувано на 03.07.24 в 19:35

България днес - 3 юли 2024 г.

Българите в Албания – централна тема в "България днес" на 3 юли. Повод са резултатите от преброяването на населението в Балканската държава, според които над 7 хиляди души са се определили като етнически българи. Реално ли е това..

публикувано на 03.07.24 в 19:00

Климатичните промени носят по-големи разходи и риск от бедност за много българи

Населението на България, и най-вече хората с нисък социално-икономически статус, са сред най-уязвимите групи в ЕС по отношение на промените в климата. Причините за това са няколко. Страната ни е на дъното на класацията за издръжка на живот в ЕС –..

публикувано на 03.07.24 в 10:45