Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ваксинираните ще влизат в Англия само с антигенен тест за Covid-19

Снимка: bulgarianembassy-london.org

От 24 октомври 2021 г., пристигащите в Англия, които са напълно ваксинирани, ще могат да си правят антигенен вместо PCR тест. Според българското посолство в Лондон напълно ваксинираните поне преди 14 дни, които пристигат в Англия от страни, които не са в "червения списък", сред които и България, могат да си направят антигенен тест на или преди втория ден от пристигането си. Тестовете могат да бъдат закупени от частни доставчици. 

Напълно ваксинираните граждани ще имат възможността също така да резервират антигенен тест, който да направят при пристигането си в центрове за тестване, разположени на някои от летищата. Списъкът с одобрени частни доставчици на тестове е публикуван на британския правителствен сайт www.gov.uk.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

89 българи бяха евакуирани от Ливан с правителствения самолет, очаква се нов полет

Първата част от желаещите да се евакуират от Ливан наши сънародници вече са в България. Те пристигнаха на Летище София с правителствения самолет "Еърбъс" в понеделник вечерта. В първата група, която наброява 89 души , са основно семейства, майки с деца..

публикувано на 01.10.24 в 09:34

Октомври започва със слънчево, но хладно време

Във вторник , 1 октомври, над по-голямата част от страната ще е слънчево. Само над североизточните райони и Черноморието облачността ще бъде променлива и на места ще превали. Остава ветровито. Минималните температури ще са между 5 и 10°, в София..

публикувано на 30.09.24 в 19:45

Три златни и един сребърен медал за българските ученици от Балканска олимпиада по информатика

България спечели три златни и един сребърен медал на Балканска олимпиада по информатика, която се проведе в Охрид. Златни медалисти са Даниел Койнов от Профилираната природо-математическа гимназия "Нанчо Попович" в Шумен, Борис Михов от СМГ..

публикувано на 30.09.24 в 18:05