Едно от любимите ястия на българите през зимата е киселото зеле. Като всепризнат сладокусник, българинът предпочита сам да си го приготви, а месец ноември е най-подходящият за това. Ето защо и пазарите предлагат изобилие от този зеленчук.
Печената тиква е другият символ на есента. Ароматът й не оставя никого равнодушен, а в София деликатесът се предлага на много места.
Снимки: БГНЕС, Ани Петрова
С тържествени богослужения и фолклорни празници България посрещна Връбница (Цветница). Християнският празник даде повод на хиляди българи да излязат от домовете си в неделния ден. В столичния храм "Рождество Христово" протойерей Петър Кудузки..
Белоградчишките скали са сред най-необичайните и красиви природни забележителности не само в България, но и по света. Те се радват на многобройни туристи, особено в летния сезон, когато там се провежда и оперен фестивал. Неслучайно през 2009 г...
През декември 2000 г. в могилата “Рошавата чука” край с. Александрово, община Хасково, екип от археолози, ръководен от д-р Георги Китов (1943-2008), се натъква на една от най-внушителните исторически находки по нашите земи – тракийска гробница от IV в...