Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България в снимки

В сезона на печената тиква и зелето


Едно от любимите ястия на българите през зимата е киселото зеле. Като всепризнат сладокусник, българинът предпочита сам да си го приготви, а месец ноември е най-подходящият за това. Ето защо и пазарите предлагат изобилие от този зеленчук.




Печената тиква е другият символ на есента. Ароматът й не оставя никого равнодушен, а в София деликатесът се предлага на много места.




Снимки: БГНЕС, Ани Петрова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Първият сняг преобрази София

Българската столицата осъмна с обилен снеговалеж и натрупана снежна покривка. Летище София работи нормално при зимни условия, съобщиха за БТА от пресцентъра на столичния аеропорт. Извършват се и процедури срещу обледеняване на самолетите...

публикувано на 12.11.24 в 11:55

Есенна разходка по калдъръмените сокаци на с. Лещен

Есента придава специален чар на скътаното в западните родопски склонове селце Лещен. Каменните му зидове се открояват като стожер на фона пиршеството от багри в природата и пазят уюта на българския дом. Елеонора Тропанкова от БНР-Благоевград ни..

публикувано на 05.11.24 в 13:15

Перистера – гълъбовата крепост на хълма Света Петка

Над град Пещера (Южна България) се намира хълмът Света Петка. Върху него е имало крепост, а името ѝ – Перистера – на гръцки означава гълъб. Предполага се, че е дошло от един от огромните скални камъни в цитаделата на твърдината с формата..

публикувано на 14.10.24 в 14:55