Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България в снимки

В сезона на печената тиква и зелето


Едно от любимите ястия на българите през зимата е киселото зеле. Като всепризнат сладокусник, българинът предпочита сам да си го приготви, а месец ноември е най-подходящият за това. Ето защо и пазарите предлагат изобилие от този зеленчук.




Печената тиква е другият символ на есента. Ароматът й не оставя никого равнодушен, а в София деликатесът се предлага на много места.




Снимки: БГНЕС, Ани Петрова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Велико Търново от птичи поглед

Старопрестолният Велико Търново е един от най-красивите и предпочитани за културен туризъм български градове, всяка година посещаван от рекорден брой гости от страната и от цял свят. Предлагаме ви необичаен поглед към града – отвисоко, а за..

публикувано на 07.06.23 в 10:21

Пролетна разходка в Природен парк "Златни пясъци"

През пролетта природен парк "Златни пясъци" е привлекателно място за варненци и гостите на града. Паркът е разположен на 17 км североизточно от гр. Варна, успоредно на морския бряг и обгражда едноименния курортен комплекс. Паркът е с площ от 13,2..

публикувано на 22.05.23 в 10:23

Старинна архитектура и пленителни гледки в пиринското село Делчево

Село Делчево е разположено в подножието на Пирин, на 10 километра от град Гоце Делчев. То привлича туристите със запазена старинна архитектура и красиви планинарски маршрути. Съхранени са и много традиции, като Празника на виното през..

публикувано на 09.05.23 в 10:16