Едно от любимите ястия на българите през зимата е киселото зеле. Като всепризнат сладокусник, българинът предпочита сам да си го приготви, а месец ноември е най-подходящият за това. Ето защо и пазарите предлагат изобилие от този зеленчук.
Печената тиква е другият символ на есента. Ароматът й не оставя никого равнодушен, а в София деликатесът се предлага на много места.
Снимки: БГНЕС, Ани Петрова
Софиянци и гостите на българската столица са „привилегировани“ с планина на хвърлей разстояние от центъра на града. За по-малко от 30 минути, с помощта на кабинковия лифт „Симеоново-Алеко“ и двата седалкови лифта „Витошко лале 1“ и „Витошко лале 2“,..
Изумителна гледка се разкрива от панорамна площадка "Орлово око" в Родопите. Популярната атракция представлява платформа, която се намира на скала над село Ягодина, с надморска височина над 1500 м. Вижте още: Да се загубиш в..
В разгара на летния сезон най-желана е почивката на брега на морето, за която почти всяко българско семейство се стреми да отдели време и средства. Българското Черноморие предлага различни възможности за отдих, спортни активности,..