Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

55 часа безплатно „Пробуждане“ с филма на Николай Урумов

Снимка: noblink.bg

Как българските традиции и народопсихология съжителстват със съвременния начин на живот и разбирания за успех. На този въпрос се опитва да отговори режисьорът Николай Урумов в късометражния си филм „Пробуждане“. В него Урумов ни насочва към важните неща в живота, водейки се от разбирането, че човек най-трудно успява да погледне вътре в себе си, а там са скрити отговорите на всички въпроси и истинските ценности. Самият режисьор минава през подобно дълбоко вглеждане в себе си и претърпява кардинална житейска промяна. От дете голямата му страст е музиката, която го отвежда до признанието да бъде най-младият композитор, участвал на международния фестивал за поп музика „Златен Орфей“ през 1997 година, когато е само на 21. Година по-късно си тръгва и с трета награда от същия форум, но този път като изпълнител. Днес предпочита да разказва истории в образи, които да ни докосват и замислят.
Премиерата на последния му късометражен филм „Пробуждане“ беше на 10 декември, а до края на неделния ден всеки, който има желание може напълно свободно на noblink.bg да се докосне до таланта на актьори като Яна Титова, Свежен Младенов, Виктория Колева, Анна Банкина, Полин Лалова и Василена Винченцо.
Продуцент  на филма е НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, където в момента Николай Урумов следва специалност „Режисура“.

Съставил: Весела Кръстева



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Център за съвременно изкуство и Библиотека - Бургас

Първият Черноморски международен литературен фестивал се провежда в Бургас

Бургас става домакин на първия Черноморски международен литературен фестивал. От днес до 9 юни ще има четения и професионални срещи с участието на над 50 писатели, преводачи, издатели, литературни агенти от Турция, Грузия, Украйна, Румъния и..

публикувано на 06.06.24 в 08:50

Среща с обичаните български поети Маргарита Петкова и Добромир Банев в Берлин

  Маргарита Петкова и Добромир Банев ще гостуват днес, 6 юни, в Българския културен институт в Берлин. Техните книги ще бъдат представени от изкуствоведа Ирина Канушева.  “Единственият български поетичен тандем, който второ десетилетие държи..

публикувано на 06.06.24 в 07:15

Възпитаниците на театрална студия "Игра" жънат успехи в България и по света

На 7, 8 и 9 юни, в концертната зала на Дом на културата "Средец" в София, младите актьори от театрална студия "Игра" ще представят премиерата на спектакъла "Когато розите танцуват" по Валери Петров. През втората половина на месеца , от 17 до 22 юни,..

публикувано на 05.06.24 в 16:10