Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представиха в София приоритетите на френското европредседателство

Снимка: БГНЕС/МВнР

Френският държавен секретар по европейските въпроси Клеман Бон изрази увереност, че България ще вдигне ветото над началото на преговорите на Република Северна Македония с ЕС.

Бон  разговоря в София с премиера Кирил Петков и президента Румен Радев. Той посети България, за да представи приоритетите на френското председателство.

За членството на България в "Шенген", Бон каза, че първо трябва да се проведат реформи в самата шенгенска зона, а след това да се допуснат нови членове. Той изрази надежда, че реформите ще бъдат проведени през следващите месеци.

От 1 януари Париж поема европредседателството, като си поставя за приоритет социалната политика и минималната работна заплата, климатът, енергийните цени, отбраната и сигурността, както и миграционната политика.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Проверка на ДАНС отхвърли "българска връзка" с взривените пейджъри в Ливан

След проверките на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС), съвместно с Националната агенция за приходите, Министерството на вътрешните работи и Агенция "Митници", безспорно е установено, че в България не са внасяни, изнасяни или произвеждани..

публикувано на 20.09.24 в 09:00

Евродепутатът Елена Йончева се срещна с българските заложници в Йемен

"След дълго пътуване от столицата Сана до пристанищния град Ходейда успях да се видя с двамата българи в Йемен", съобщи българският евродепутат от ДПС Елена Йончева. Те са се срещнали извън похитения на 19 ноември 2023 г. кораб "Галакси Лийдър",  в..

публикувано на 20.09.24 в 08:23

Театър на сенките от Солун гостува в Чепеларе

Театърът на сенките на Одисеас Канлис и Димитра Ксанта от гр. Солун, Гърция, гостува на град Чепеларе в Родопите. Постановката за деца и възрастни ще разкаже с магията на светлини и сенки приключенията на Карагьозис. Спектакълът е с превод на български..

публикувано на 20.09.24 в 08:10