Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Рашков обеща кадрови промени на ръководно ниво

Снимка: БГНЕС

В близките дни предстоят смени в ръководния състав на МВР, включително и сред зам.-министрите, съобщи за БНР вътрешният министър Бойко Рашков. Според него трябва “да се ускорят някои процеси в ДАНС”, където след 6-7-месечен отпуск са се завърнали на работа приближени до вече отстранените от ръководството на агенцията. Министърът коментира също „движението на приближени лица до бившия министър-председател“, както и бездействието при получаването на “красноречиво говореща информация как от една банка по странен начин се теглят пари в кеш и те отиват в неизвестна посока“. До края на годината ще бъдат освободени около 350 служители от ведомството заради намаляването на администрацията, каза още Бойко Рашков.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Домашни любимци заедно със своите стопани дефилират на парад в Русе

Най-добрите приятели на човека ще дефилират днес на Парада на домашните любимци в русенския Парк на младежта. Добре дошли на дефилето са всички кучета, котки, зайци, таралежи, гущери, костенурки, гризачи, екзотични видове, пернати и хвъркати заедно..

публикувано на 29.09.24 в 06:00

Застудяване ще доведе бурен вятър и дъжд

В неделя през страната ще премине студен атмосферен фронт. Още сутринта облачността от запад-северозапад ще започне бързо да се увеличава и ще завали дъжд, а по-късно валежите ще обхванат Централна и Източна България. Вятърът от северозапад ще се..

публикувано на 28.09.24 в 18:30

България е начело в европейска класация за добро здраве и дълъг живот

Българите живеят по-дълго и в по-добро здраве в сравнение с повечето граждани на Европейския съюз, показват данните на Евростат. Страната ни изпреварва с над 4 години средните нива в ЕС на фона на най-ниската очаквана продължителност на живота и дълго..

публикувано на 28.09.24 в 12:54