Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Иванов остава председател на „Да България“

Христо Иванов
Снимка: Facebook /Христо Иванов

Единственият кандидат за лидер на "Да, България" Христо Иванов остава начело на партията, въпреки подадената от него оставка след парламентарните избори през ноември миналата година. Решението беше взето днес, на Национална конференция на партията, с подкрепата на 692-ма делегати. На гласуването при закрити врата14 са били против преизбирането му, а 42-ма са се въздържали. Част от делегатите присъстваха на конференцията, други се включиха онлайн. След края на конференцията, при обявяването на резултата от вота, преизбраният лидер коментира, че е имало откровена дискусия за проблемите пред партията. По повод представянето на изборите през ноември, Христо Иванов коментира, че формацията не е успяла да реагира „на появата на новия политически играч", в лицето на "Продължаваме Промяната". Иванов изрази надежда за надграждане на коалицията и постигане на максимални резултати в секторите, за които отговаря като правосъдие и електронно управление, както и добра подготовката за местните избори.
По-рано днес Иванов коментира пред медии и смяната на ръководството на "Булгаргаз" и че се надява новото ръководство да успее да вземе мерки, които да се отразят на овладяването на цената на газа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Костенурка на разходка в Осоговската планина

Отбелязваме Световния ден на костенурката

На 23 май отбелязваме Световния ден на костенурката – най-застрашената група гръбначни животни на земята. В България живеят само два от общо 58 вида сухоземни костенурки . Те са защитени от Закона за биологичното разнообразие и търговията с тях,..

публикувано на 23.05.24 в 12:59

За какво служи и кой се нуждае от Виза тип А?

В серия от материали ще ви разкажем за визите, които са необходими за престой и транзит през България , както и гражданите на кои страни се нуждаят от тях. Както е известно, от 31 март 2024 г. България е част от Шенгенското пространство по въздух и..

публикувано на 23.05.24 в 09:45

Националната библиотека посреща патронния си празник с визуален разказ за буквите

Прожекция на 3D мапинг, част от проекта "Скритите букви", ще украси фасадата на Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" на 23 май. Събитието е посветено на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и..

публикувано на 23.05.24 в 06:35