Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Енергийната свързаност – акцент в срещата на българска делегация с гръцкия премиер Мицотакис

Снимка: Министерски съвет

Енергийната свързаност и сигурността на газовите доставки бяха акцент в срещата на българската правителствена делегация, водена от вицепремиера по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев, с гръцкия премиер Кириакос Мицотакис днес. Това съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. Визитата е по покана на гръцкото правителство.

Василев подчерта важността на енергийната свързаност в региона за повишаване на сигурността на газовите доставки, особено при ескалацията на напрежението в Украйна. Той изрази увереността на българското правителство, че работата по изграждането на интерконектора между България и Гърция ще бъде завършена възможно най-бързо.

„Готови сме да работим заедно с Гърция по въпроса за снабдяването с електрическа енергия и да гарантираме, че няма да има прекъсване на доставките“, увери Василев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Лекторатите по българистика имат важна роля за "запалване" на интереса към България по света

Над 30 българисти от единайсет страни се събраха на двудневен форум в София и Пловдив, посветен на кирилицата, за да представят последните си достижения в изследването на Кирило-Методиевото дело и да напомнят, че българската средновековна култура е..

публикувано на 28.06.24 в 11:30
Доц. Росен Калпачки

България е сред страните с най-много жертви на инсулти в ЕС

В България умиращите от инсулт са четири пъти повече, в сравнение с останалите държави в ЕС, сочи доклад на Европейската комисия от 2021г. През 2023 г. в страната ни са регистрирани 45 хиляди пациенти с инсулт, от които над 5500 са починали..

публикувано на 27.06.24 в 19:58

България беше представена на изложение за висше образование в Япония

Български висши училища се включиха в проведеното в Япония Изложение за висше образование в ЕС, което се проведе на 15 и 16 юни 2024 г. в Токио и Киото. Сред образователните институции от 20 държави-членки на ЕС бяха Медицинският университет в..

публикувано на 27.06.24 в 17:35