Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП ще обсъди, дали да върне мандата в новата ситуация

Корнелия Нинова
Снимка: БГНЕС

"Националният съвет на БСП ще се събере в началото на седмицата, за да решим дали да продължим усилията, или да върнем мандата. Ако видим, че няма възможност за правителство, няма да злоупотребяваме и ще върнем мандата, но ще направим опити до последно". Това каза в интервю за БНР лидерът на БСП и вицепремиер в оставка Корнелия Нинова. Тя каза, че в момента се водят разговори за задържане на мандата, за да бъде избран председател на КЕВР. Ако такъв не бъде избран, това ще доведе до проблеми за гражданите. КЕВР утвърждава цената на електроенергията и определя енергийния микс на страната.
"Трите партии /БСП, ПП и ДБ/ сме категорични, че нашата цел е борба с корупцията, смяна на старото, правова държава. Може би това счупи преговорите. ГЕРБ, ДПС, "Възраждане" видяха, че има шанс да изберем Бойко Рашков за председател на КПКОНПИ, изплашиха се и дръпнаха ИТН отново", каза Нинова. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Климатичните промени носят по-големи разходи и риск от бедност за много българи

Населението на България, и най-вече хората с нисък социално-икономически статус, са сред най-уязвимите групи в ЕС по отношение на промените в климата. Причините за това са няколко. Страната ни е на дъното на класацията за издръжка на живот в ЕС –..

публикувано на 03.07.24 в 10:45

Оранжев код за опасни валежи в 7 области от Централна България в сряда

В сряда , 3 юли, от полунощ валежите и опасността от градушки ще се пренасят от запад към Централна и в Югозападна България. След обяд от югозапад облачността ще се разкъсва и ще намалява до слънчево. Минималните температури ще са между 14 и 23°,..

публикувано на 02.07.24 в 19:35

България днес - 2 юли 2024 г.

В "България днес" правим преход от Западните покрайнини до… Нова Англия (САЩ), а повод ни дават две събития – международен форум, който ни напомни за значими българи в Сърбия и Празник на розата в Бостън. Ако планирате да прекарате лятната си отпуска в..

публикувано на 02.07.24 в 19:00