Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП ще обсъди, дали да върне мандата в новата ситуация

Корнелия Нинова
Снимка: БГНЕС

"Националният съвет на БСП ще се събере в началото на седмицата, за да решим дали да продължим усилията, или да върнем мандата. Ако видим, че няма възможност за правителство, няма да злоупотребяваме и ще върнем мандата, но ще направим опити до последно". Това каза в интервю за БНР лидерът на БСП и вицепремиер в оставка Корнелия Нинова. Тя каза, че в момента се водят разговори за задържане на мандата, за да бъде избран председател на КЕВР. Ако такъв не бъде избран, това ще доведе до проблеми за гражданите. КЕВР утвърждава цената на електроенергията и определя енергийния микс на страната.
"Трите партии /БСП, ПП и ДБ/ сме категорични, че нашата цел е борба с корупцията, смяна на старото, правова държава. Може би това счупи преговорите. ГЕРБ, ДПС, "Възраждане" видяха, че има шанс да изберем Бойко Рашков за председател на КПКОНПИ, изплашиха се и дръпнаха ИТН отново", каза Нинова. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България е привлекателна дестинация за дентален туризъм

Балканите привличат все повече медицински туристи, като безспорен лидер е Турция, която е сред 10-те най-предпочитани държави за здравни пътувания, сочи журито на деветото издание на BALKAN MEDICAL AWARDS 2024, чиито призове ще бъдат връчени на 5..

публикувано на 05.07.24 в 06:45

В края на работната седмица температурите тръгват нагоре

До полунощ  преваляванията ще спрат и през втората половина на нощта ще преобладава ясно време. В източните райони ще духа слаб северозападен вятър, в останалата част от страната ще е почти тихо. В петък , 5 юли, ще преобладава слънчево време...

публикувано на 04.07.24 в 19:35

Лошото време си отива, на юг ще има локални кратки валежи

В четвъртък , 4 юли, над страната ще има разкъсана облачност. След обяд над Рило-Родопската област се очакват краткотрайни валежи с гръмотевици. Минималните температури ще са между 15 и 23°, в София 15°. Максималните ще са от 25 до 30°, в..

публикувано на 03.07.24 в 19:35