Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП ще обсъди, дали да върне мандата в новата ситуация

Корнелия Нинова
Снимка: БГНЕС

"Националният съвет на БСП ще се събере в началото на седмицата, за да решим дали да продължим усилията, или да върнем мандата. Ако видим, че няма възможност за правителство, няма да злоупотребяваме и ще върнем мандата, но ще направим опити до последно". Това каза в интервю за БНР лидерът на БСП и вицепремиер в оставка Корнелия Нинова. Тя каза, че в момента се водят разговори за задържане на мандата, за да бъде избран председател на КЕВР. Ако такъв не бъде избран, това ще доведе до проблеми за гражданите. КЕВР утвърждава цената на електроенергията и определя енергийния микс на страната.
"Трите партии /БСП, ПП и ДБ/ сме категорични, че нашата цел е борба с корупцията, смяна на старото, правова държава. Може би това счупи преговорите. ГЕРБ, ДПС, "Възраждане" видяха, че има шанс да изберем Бойко Рашков за председател на КПКОНПИ, изплашиха се и дръпнаха ИТН отново", каза Нинова. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ретро автомобили на парад в Бургас

XVII парад на класически автомобили и мотоциклети ще се проведе в Приморския парк в Бургас в събота, от 10 до 14,30 ч. Над 150 колекционери от Бургас и страната ще се включат в него, каза за БНР Бургас Димо Джамбазов, председател на Сдружение авто..

публикувано на 05.07.24 в 17:15

Мотористи се събират на събор край пещерата Леденика

От 5 до 7 юли поляните край пещерата Леденика до Враца ще се превърнат в мотостолица на България. Стотици любители на високите скорости от цялата страна ще вземат участие в поредното издание на Националния мотосъбор Враца – Леденика...

публикувано на 05.07.24 в 09:10

Фестивал на пясъчните фигури се открива в Бургас

Фестивалът на пясъчните фигури се завръща за 17-о поредно лято в крайморския град Бургас. Той ще отвори врати за посетители на 5 юли в парк „Езеро“, предаде БТА. Специално представление по повод откриването ще изнесат балетна школа „Марина..

публикувано на 05.07.24 в 08:05