Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учебната година започва без маски и Covid тестове

Снимка: БГНЕС

Без маски и Covid тестове за учениците – това обеща за началото на учебната година служебният здравен министър Асен Меджидиев. Пред бТВ той заяви, че ни очаква “един напълно нормален присъствен учебен процес”, а мерките ще се ограничават до проветряване на помещенията и спазване на дистанция и на лична хигиена. Допълнителни стъпки ще се предприемат само за конкретна паралелка, ако в нея има заразен ученик.

Министърът съобщи и че от понеделник хората ще могат да си поставят бустерна доза с адаптирана иРНК ваксина срещу коронавирус. “Абсолютно готови сме да посрещнем каквато и да била Covid вълна, в момента натовареността на болничната система е много малка”, каза Асен Меджидиев.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Около 40% от българите страдат от наднормено тегло

Общо 36% от българите страдат от затлъстяване първа степен, а около 40% са с индекс на телесна маса (ИТН) над здравословния. По данни от национално представително социологическо проучване на Изследователски център "Тренд", 49% от българите страдат..

публикувано на 18.06.24 в 19:25
Снимката е илюстративна

Основен ремонт на "Дунав мост 1" на границата с Румъния започва през юли

Планираният двугодишен основен ремонт на "Дунав мост 1" се очаква през юли, съобщиха от Министерството на туризма. Първоначалните намерения са били той да започне през есента, след летния туристически сезон, но заради критичното състояние на..

публикувано на 18.06.24 в 10:40

Повечето млади хора вече виждат развитието си НЕ в чужбина, а в България

Отчетливо мнозинство от младите у нас – 89%, виждат развитието си през следващите пет години не в чужбина, а в България, сочи ново изследване на агенция за анализ на потребителното мнение JTN и платформата Bulgaria Wants You . Задълбочава се и..

публикувано на 18.06.24 в 10:15