Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Варна е домакин на франкофонския форум Génération LabelFrancÉducation

Откриване на първия регионален форум Génération LabelFrancÉducation – 6 и 7 октомври 2022 г. във Варна
Снимка: @InstitutFrancaisdeBulgarie

Посланикът на Франция у нас Флоранс Робин откри тази сутрин във Варна първия регионален форум Génération LabelFrancÉducation с участието на 28 училища, отличени със знака LabelFrancÉducation за високи постижения в областта на двуезичното обучение с френски език. Представени са общо 13 страни от Централна и Източна Европа.

Целта на двудневния форум е да се създаде мрежа от ученици от тези училища и да се насърчи сътрудничеството между тях, съобщават от посолството на Франция в България. Програмата на събитието включва обучения, дискусии и обмяна на опит в подкрепа на двуезичното образование с френски език.

.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Няма да останем безучастни към отказа на РСМ да впише българите в Конституцията

“Новоизбраният премиер на РСМ избра конфронтацията и погазването на европейските принципи и от най-високата парламентарна трибуна даде заявка, че смята да отклони държавата от нейния евроатлантически път с думи, проповядващи вражда и омраза срещу..

публикувано на 25.06.24 в 14:28

Втори ден на консултации при президента за съставяне на нов кабинет

На втория ден от консултациите при президента Румен Радев за съставяне на правителство лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов изрази увереност, че е възможно да има кабинет в рамките на новото Народно събрание. Той аргументира..

публикувано на 25.06.24 в 14:02

Кремълската дезинформация е сред главните инструменти за вътрешнополитическите процеси у нас

Последните избори преминаха под сянката на кремълската дезинформация, която е един от главните инструменти за вътрешнополитическите процеси в страната ни, заяви служебният военен министър Атанас Запрянов на кръглата маса “Изграждане на..

публикувано на 25.06.24 в 13:45