Планира се създаването на японско-български център за научно-развойна дейност, който ще разработва нови млечни и други продукти, съдържащи бактерията Лактобацилус булгарикус. Това обсъдиха на среща министърът на икономиката Никола Стоянов, посланикът на Япония в България Хироши Нарахира и представители на компанията „Мейджи“, които са в страната ни за обсъждане на проекта. Той ще бъде съвместен с държавното предприятие „Ел Би Булгарикум“. Инициативата е във връзка с 50-ата годишнина от пускането на българско кисело мляко на японския пазар. „Надявам се на световното изложение ЕКСПО-2025 в японския град Осака да имаме възможността да представим новите млечни продукти, разработени в съвместния ни научен център“, каза Стоянов.
Американската платформа за борсова търговия "Робинхуд", основана от българина Владимир Тенев и съдружника му Байджу Бат от Индия, стартира маржин търговия във Великобритания, съобщават от компанията, цитирана от Си Ен Би Си (CNBC) и БТА...
Президентът Румен Радев връчи националния флаг на участниците в 33-ата българска експедиция до Антарктида. На церемонията в президентството знамето прие ръководителят на полярниците ни проф. Христо Пимпирев. За трета поредна година нашата..
От понеделник предстои да преминем последния етап на сертифициране на Щаба на регионално командване на специални операции с Румъния, съобщи пред журналисти ген. Явор Матеев, командир на Съвместното командване на специалните операции. За първи път..
Има ръст на употребата на синтетични наркотици заради лесното им пренасяне и укриване, заяви Десислав Митев, началник на сектор в териториалната дирекция..
Въпросът дали Висш съдебен съвет с изтекъл мандат има правомощията да избира главен прокурор и председател на Върховния административен съд трябва да..
Служебният министър на околната среда и водите Петър Димитров не смята, че има проблем в разполагането на измервателните станции за качеството на..