Планира се създаването на японско-български център за научно-развойна дейност, който ще разработва нови млечни и други продукти, съдържащи бактерията Лактобацилус булгарикус. Това обсъдиха на среща министърът на икономиката Никола Стоянов, посланикът на Япония в България Хироши Нарахира и представители на компанията „Мейджи“, които са в страната ни за обсъждане на проекта. Той ще бъде съвместен с държавното предприятие „Ел Би Булгарикум“. Инициативата е във връзка с 50-ата годишнина от пускането на българско кисело мляко на японския пазар. „Надявам се на световното изложение ЕКСПО-2025 в японския град Осака да имаме възможността да представим новите млечни продукти, разработени в съвместния ни научен център“, каза Стоянов.
В петък , 10 октомври, минималните температури ще са от 5 до 11°, в София – 7°. През деня облачността над страната ще е променлива, на места по-често до предимно слънчево. По-значителна ще е облачността над планинските райони и над западната..
Представяне на културното наследство на Азербайджан в София организира за поредна година общественото сдружение "Подкрепа за развитието на азербайджанско-българската дружба" от Баку. Начело на организацията на етнически българи на брега на Каспийско..
Външно министерство остро осъди вандалските прояви срещу синагогата във Варна и срещу Паметника на благодарността в Бургас, който е израз на признателността за спасяването на българските евреи през Втората световна война. Това посочват от..
В "България днес" на 08 октомври слушайте: 05:00 – Актуално от България и за общностите с българи по света 18:30 – Виновни за..
В четвъртък , 9 октомври, над източната половина от страната облачността ще остане значителна. В сутрешните часове на много места все още ще има..
Министерството на туризма ще подкрепи общините в рекламата на културно-историческото им наследство, заяви ресорният зам.-министър Ирена Георгиева при..