Планира се създаването на японско-български център за научно-развойна дейност, който ще разработва нови млечни и други продукти, съдържащи бактерията Лактобацилус булгарикус. Това обсъдиха на среща министърът на икономиката Никола Стоянов, посланикът на Япония в България Хироши Нарахира и представители на компанията „Мейджи“, които са в страната ни за обсъждане на проекта. Той ще бъде съвместен с държавното предприятие „Ел Би Булгарикум“. Инициативата е във връзка с 50-ата годишнина от пускането на българско кисело мляко на японския пазар. „Надявам се на световното изложение ЕКСПО-2025 в японския град Осака да имаме възможността да представим новите млечни продукти, разработени в съвместния ни научен център“, каза Стоянов.
Европейската комисия призова България и още 25 страни от ЕС да въведат правилата за ускоряване на процедурите при издаването на разрешителни за проекти за възобновяема енергия. Новите правила трябваше да влязат в сила до 1 юли т.г., затова..
България и Италия днес честват в префектурата на Милано 145-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения, съобщи кореспондентът на БНР Елена Шаханова. Събитието, организирано от Генералното ни консулство в Милано, е под..
Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) преразгледа леко надолу очакванията си за растежа в регионите, където инвестира. Икономическият растеж в България ще е 2.9 % за 2025 г. или с 0.1 % по-малко от първоначалните очаквания от..
Второто издание на фестивала за улична музика и автентична градска култура Street Music Fest очаква своите почитатели от днес до 29 септември на..
В Световния ден на туризма пътуваме – в пространството, във времето и в спомените. "България днес" ни отвежда из улиците на древна..
Над 250 вина участват във Фестивала на виното и културното наследство "Августиада". 12-ото му издание откри дефиле на претендентките за Царица на..