Планира се създаването на японско-български център за научно-развойна дейност, който ще разработва нови млечни и други продукти, съдържащи бактерията Лактобацилус булгарикус. Това обсъдиха на среща министърът на икономиката Никола Стоянов, посланикът на Япония в България Хироши Нарахира и представители на компанията „Мейджи“, които са в страната ни за обсъждане на проекта. Той ще бъде съвместен с държавното предприятие „Ел Би Булгарикум“. Инициативата е във връзка с 50-ата годишнина от пускането на българско кисело мляко на японския пазар. „Надявам се на световното изложение ЕКСПО-2025 в японския град Осака да имаме възможността да представим новите млечни продукти, разработени в съвместния ни научен център“, каза Стоянов.
Предметът “Добродетели и религии” няма да бъде въведен от следващата учебна година, съобщи от Пловдив образователният министър Красимир Вълчев, цитиран от БТА. По думите му, продължава работата по изготвянето на програмата за..
Поредните наводнения по Черноморието са в резултат от безконтролно застрояване, унищожена природна среда и институционално бездействие, се казва в декларация на Камарата на архитектите в България. Според професионалната организация..
“Всички страхове от въвеждането на еврото ще бъдат преодолени още един-два месеца след 1 януари 2026 година, след което ще ни остане да комбинираме ползите”. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев на информационна среща за въвеждането на еврото..
Дванайсет красиви млади умове на България бяха отличени от президента Румен Радев на специална церемония, в която бяха връчени годишните награди "Джон..
Младите медици от инициативата "Бъдеще в България" излизат отново на протест пред Министерството на здравеопазването, откъдето ще се отправят на..
В сряда , 8 октомври, синоптичната обстановка ще остане сложна. През нощта в Дунавската равнина и Лудогорието ще остане дъждовно и на места..