Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Участници от 15 държави на престижно туристическо изложение в София

Снимка: Facebook/interexpocenter

Най-голямото международно туристическо изложение у нас "Ваканция и СПА" започва днес. Почти 260 участници от 15 държави представят своите най-атрактивни туристически продукти в залите на Интер Експо Център в София.

"За първи път участва Националният борд по туризъм на Алжир – посочва Вихра Огнянова от фирмата организатор, и допълва още нови моменти: – За първи път имаме компании от Литва, туроператори от островите Малдиви и Мавриций. Традиционно много са участниците от Гърция, но много повече от Турция. В презентациите си компаниите залагат на екзотиката – екзотични дестинации."

В рамките на три дни среща в София си дават национални и регионални туристически организации и центрове, туроператорски агенции, туристически дестинации, хотели, атракции, събития и фестивали. Представят се и винарски региони, доставчици на технологии и хотелско оборудване, обобщава репортерът Мила Младенова:

"Големи български туроператори отбелязват мащабно присъствие в изложбените зали с интересно представени нови програми за пътешествениците. 9-ата годишна среща на Националния борд по туризъм и дискусия за новите предизвикателства пред туристическия сектор и решения чрез публично-частни партньорства, ще се състоят в първия ден на изложението, в рамките на неговата дискусионна програма. Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти поставят наболялата тема с кадрите, с акцент върху разрешаването на проблемите и подобряването на имиджа на туристическия сектор като работодател. Първият ден в Интерс Експо Център е само за професионалистите, а останалите два дни са отворени за посетителите. Те ще могат да участват в няколко томболи и различни дегустации, както и да намерят специални за борсата ценови предложения."

Снимка: Facebook/interexpocenter



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

От лозето до бутилката – легендарният Мавруд като част от визитката на България

Маврудът е поезия в бутилка - така го определят ценителите на емблематичния нашенски сорт вино. Характерен за него е наситеният рубинен цвят, както и високите нива на танини и киселини. Аромати на горски плодове, шипков мармалад, землисти нотки, билки..

публикувано на 31.05.24 в 10:05

Мексикански туристи пристигат у нас за културни обиколки

Чартърни полети от Мексико до София ще се изпълняват на всеки две седмици до края на месец ноември 2024 г., съобщава bgtourism.bg. Преди дни самолет на български авиопревозвач с 320 мексикански туристи е кацнал на летище София. Оказва се, че това е..

публикувано на 26.05.24 в 10:35

Туристи от четири континента на Празника на розата в община Карлово

С демонстрация на ритуала розоварене в розовите градини на “Еко розова долина” в град Клисура започна Празникът на розата в община Карлово. В нея се включиха царицата на розата Анна-Мария Враджева и 12-те участнички в конкурса. По-късно стотици..

публикувано на 25.05.24 в 14:31