Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Качиха в интернет сборник със стари български изрази от Тараклия

Снимка: БТА

Книгата с поговорки "Стари думи от град Тараклия" може да се чете вече и в електронен формат, съобщи авторката Мария Сухинина. Тя събира фолклора на тараклийци над 22 години и през миналото лято издава книгата.

"Събирах материали просто спонтанно, защото беше много впечатляващо. Възхищавам се на хора, които имат такова свойство на ума, при което могат да кажат подходяща и точна дума или израз в някаква житейска ситуация. Такива бисери просто е невъзможно да се подминат, затова и ги записвах", разказа за БТА Сухинина.

Изданието е събрано на 103 страници и е отпечатано със средства на фондацията "Български дух". Поради малкия тираж – 100 броя и голям интерес сред жителите на Тараклия, издателите решиха да публикуват "Стари думи от град Тараклия" и в електронен формат.

Снимки: БТА



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Зденка Тодорова с премиера на новата си книга “Любимият полк” в Цариброд

Зденка Тодорова – журналист и писател, ще представи тази вечер в Народната библиотека “Детко Петров” в Цариброд най-новата си книга “Любимият полк”, съобщи мултимедийният портал на български и сръбски език ФАР. Книгата е посветена на 120-ата..

публикувано на 26.06.24 в 09:20

Българите в Бразилия пазят като скъпо наследство името и връзката с родината

Бразилия е може би една от най-малко популярните дестинации за миграция сред българите днес. Самата държава няма чак толкова висок стандарт на живот, затова пък нашите сънародници, избрали да живеят там са много високо квалифицирани. Много от тях са..

публикувано на 25.06.24 в 13:40
Снимка: Българско училище

Филм на български ученици с премиера в Саарбрюкен

Премиерата на филма “Български следи в Саарланд - академични истории за малки и големи” събра ученици, родители и университетски преподаватели в германския град Саарбрюкен. Във филма настоящи и бивши ученици в българското неделно училище..

публикувано на 25.06.24 в 13:36