Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избори 2023

ЦИК: Изборният ден премина спокойно

Снимка: БГНЕС

Окончателно приключи гласуването на територията на България за 49-о Народно събрание. Срокът за окончателно обявяване на резултатите от изборите е 6 април (четвъртък), а поименният състав на парламента трябва да бъде обявен до 9 април (неделя).  Председателят на ЦИК Камелия Нейкова отчете, че денят е преминал спокойно. По време на изборния ден 95 машини се оказаха с неотстраними технически проблеми и там гласуването е било само с хартиени бюлетини. Няма регистрирани сериозни нарушения на обществения ред, отчетоха от МВР.

По публикацията работи: Михаил Димитров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Авангардни сортове череши показват на Празника на черешата в Кюстендил

С приготвянето на 1500 сладоледа с черешов сироп тази вечер на площад "Велбъжд" в Кюстендил започва Празникът на черешата. Програмата ще продължи три дни, предаде кореспондентът на БНР в града Кирил Фалин. Специално за събитието, което по..

публикувано на 28.06.24 в 16:45

2500 дка със земеделски култури са унищожени от градушката в Благоевградско

Министерството на земеделието планира да разшири противоградовата защита на земеделските площи с нови 24 ракетни площадки, като работата  стартира още тази година. Това каза министърът на земеделието Георги Тахов в Гърмен на среща със земеделски..

публикувано на 28.06.24 в 14:40

Лекторатите по българистика имат важна роля за "запалване" на интереса към България по света

Над 30 българисти от единайсет страни се събраха на двудневен форум в София и Пловдив, посветен на кирилицата, за да представят последните си достижения в изследването на Кирило-Методиевото дело и да напомнят, че българската средновековна култура е..

публикувано на 28.06.24 в 11:30