Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветя от децата на Болград пред паметника на Раковски

Снимка: Facebook / Болградская гимназия им. Г.С. Раковского

Учениците от Болградската гимназия "Г.С.Раковски" почетоха паметта на патрона на своята гимназия и положиха цветя пред паметника му в Болград, Украйна. "Историческата памет ни задължава да склоним глава пред този титан на българската история, имал при сърце желанието да помогне на нашите предци за откриването на Болградската гимназия, която днес с гордост и преклонение носи неговото име", написаха във "Фейсбук" от гимназията в деня, в който се навършват 202 години от рождението на революционера Г.С. Раковски. Гимназията е построена през 1858 г. с труда на български преселници.

.

По публикацията работи: Михаил Димитров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кръстиха звезда на името на българското училище в Чикаго

„Малко българско училище“ в Чикаго вече има своя звезда в Космическото пространство. Тя е кръстена на просветното средище и е получена по повод неговата петнадесета годишнина и петата година от основаването на Център „Малката България“. Това съобщиха от..

публикувано на 16.06.24 в 13:53
Митрополит Николай Пловдивски и Западно- и Средноевропейски Антоний, отслужиха литургия в Дубай

Българите в Дубай създадоха своя църковна община носеща името на Св. Иван Рилски

С благословението на Йоан Десети, патриарх на Антиохия и на целия Изток, и по решение на Светия синод на Българската православна църква митрополит Николай Пловдивски и Западно- и Средноевропейски Антоний, отслужиха литургия в Дубай. Двамата владици са на..

публикувано на 16.06.24 в 12:58
Проф. д-р Антон Андонов

Семинар по български фолклорни танци в израелския град Бат Ям

Семинар по български народни танци ще се проведе днес в град Бат Ям в Израел (ул. „Хавива райк“, №3) от 18,30 ч. Ще го води проф. Антон Андонов – ръководител на катедра „Хореография“ в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в гр. Пловдив..

публикувано на 16.06.24 в 06:10