15 деца от 3-ти клас в началното училище "Камило Сиенфуегос" в Хавана се включиха в "Готварска работилница" в ресторант "България" и се запознаха с някои от тайните на българската кухня.
В рамките на инициативата "Месец на Европа в Куба" децата се научиха да точат кори и да приготвят традиционна българска баница. Разбира се, после изядоха сътвореното, танцуваха и се веселиха от сърце, съобщават от посолството на България в Хавана. На събитието присъства и българският посланик Тодор Кънчевски. Всички участници получиха почетни значки на България.
Снимки: Facebook / Посолство на България в Куба
Българската общност в хърватската столица участва в "Дни на националните малцинства на град Загреб". Събитието бе организирано от Координацията на съветите и представителите на националните малцинства на Загреб под егидата на кмета Томислав..
Изложба и книга на български автори ще бъдат представени във Виена. Събитието е на 30 септември в арт пространство, наречено "Малка галерия", съобщават от Съюза на българските писатели. Наталия Ерменкова, която е член на съюза, ще разкаже за..
"Искаме децата на емигранти да бъдат българчета в съзнанието си." Това каза пред БТА Бойко Антонов, който представи пред Радио Варна своята книга "Емигрантски неволи". Авторът живее от 30 години извън България, а от 1999 г. е в САЩ, където..
От 4 години Нели Ицкова е преподавател по история и география в Българското неделно училище "Пейо Яворов" в Брюксел. Разказва, че е извървяла дълъг път,..