15 деца от 3-ти клас в началното училище "Камило Сиенфуегос" в Хавана се включиха в "Готварска работилница" в ресторант "България" и се запознаха с някои от тайните на българската кухня.
В рамките на инициативата "Месец на Европа в Куба" децата се научиха да точат кори и да приготвят традиционна българска баница. Разбира се, после изядоха сътвореното, танцуваха и се веселиха от сърце, съобщават от посолството на България в Хавана. На събитието присъства и българският посланик Тодор Кънчевски. Всички участници получиха почетни значки на България.
Снимки: Facebook / Посолство на България в Куба
Животът на Деница Киселер, дъщеря на нашата колежка Диана Чакърова , е свързан с Немската езикова гимназия в София и изкуствознанието, където има докторат на тема "Българо-немските отношения в изобразителното изкуство". 15 години от живота си..
Програмата по българистика на Университета на Илинойс – един от най-престижните в Съединените щати, ще включва български език, българска история, фолклор и традиции, съобщиха от Министерството на образованието и науката. Това ще бъде първият лекторат по..
Кулинарен конкурс "Мис Баница" ще се състои на 17 май в Берлин, съобщава на фейсбук страницата си организаторът на събитието – Българо-германското студентско сдружение "Хъшове", цитиран от БТА. "Ние ще подсигурим приятната атмосфера, хубавата музика..