15 деца от 3-ти клас в началното училище "Камило Сиенфуегос" в Хавана се включиха в "Готварска работилница" в ресторант "България" и се запознаха с някои от тайните на българската кухня.
В рамките на инициативата "Месец на Европа в Куба" децата се научиха да точат кори и да приготвят традиционна българска баница. Разбира се, после изядоха сътвореното, танцуваха и се веселиха от сърце, съобщават от посолството на България в Хавана. На събитието присъства и българският посланик Тодор Кънчевски. Всички участници получиха почетни значки на България.
Снимки: Facebook / Посолство на България в Куба
В първите дни на май в селата на българите в областта Голо бърдо в Албания е особено оживено. Гергьовден е празник, изпълнен с особено значение и за тях, а всеки трети петък от месеца в Голо бърдо се организират пехливански игри, на които се стича..
След представянията на Георги Господинов и Капка Касабова още един световноизвестен и доказал се български автор, Здравка Евтимова, бе представен в най-старата и престижна книжарница във Великобритания Hatchards Piccadilly. За това съобщават в..
В Брюксел ще "отпразнуват" българските букви. На 24 май – в Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, в белгийската столица ще се проведе среща с една от най-четените съвременни български поетеси - Мария Донева. Освен с..