Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България дари на българското училище в Румъния 10 компютъра

Посланикът на България в Румъния Радко Влайков с ученици от училището
Снимка: eGov

Министерството на електронното управление дари 10 броя преносими компютри на българското училище към Посолството на България в Букурещ. Учениците от училище „Йордан Йовков“ получиха новите си придобивки по случай Международния ден на детето.

„Трябва да работим за възможността младите хора да вървят по пътя на прогреса, уверени в това, че образованието е висша цел и ценност",  каза министърът на електронното управление Георги Тодоров. Инициативата под надслов „Инвестициите в образование са инвестиции в по-добро бъдеще“, предприета от Министерството на електронното управление, се провежда с подкрепата на президента на България Румен Радев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Научно Дружество на Българистите в Република Молдова

Българите в Молдова с поклон пред подвига на Христо Ботев и героите на България

Знаете ли, че в Молдовската столица Кишинев има улица, наречена на Христо Ботев? Точно там, на около три километра от центъра на града, се издига внушителен паметник на българския поет, революционер и общественик, загинал във Врачанския балкан на 1 юни..

публикувано на 01.06.24 в 14:15

"Моето българско лято" сближава българчета от чужбина с родната ни култура

Инициативата "Моето българско лято" за четвърта година събира на образователна ваканция в България деца на снародници от чужбина. Проектът има за цел да събуди и запази у децата обич към българския език, литературното наследство, историята и..

публикувано на 01.06.24 в 07:55

Сънародниците ни в Австрия поднасят цветя пред паметника на Христо Ботев

Българите в Австрия ще отбележат заедно Деня на Христо Ботев и на загиналите свободата и независимостта на България, съобщиха от посолството ни във Виена.   Дипломатическата мисия отправи покана към сънародниците ни да се съберат днес от 14,00 ч. в Парка..

публикувано на 31.05.24 в 10:49