Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България дари на българското училище в Румъния 10 компютъра

Посланикът на България в Румъния Радко Влайков с ученици от училището
Снимка: eGov

Министерството на електронното управление дари 10 броя преносими компютри на българското училище към Посолството на България в Букурещ. Учениците от училище „Йордан Йовков“ получиха новите си придобивки по случай Международния ден на детето.

„Трябва да работим за възможността младите хора да вървят по пътя на прогреса, уверени в това, че образованието е висша цел и ценност",  каза министърът на електронното управление Георги Тодоров. Инициативата под надслов „Инвестициите в образование са инвестиции в по-добро бъдеще“, предприета от Министерството на електронното управление, се провежда с подкрепата на президента на България Румен Радев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кръстиха звезда на името на българското училище в Чикаго

„Малко българско училище“ в Чикаго вече има своя звезда в Космическото пространство. Тя е кръстена на просветното средище и е получена по повод неговата петнадесета годишнина и петата година от основаването на Център „Малката България“. Това съобщиха от..

публикувано на 16.06.24 в 13:53
Митрополит Николай Пловдивски и Западно- и Средноевропейски Антоний, отслужиха литургия в Дубай

Българите в Дубай създадоха своя църковна община носеща името на Св. Иван Рилски

С благословението на Йоан Десети, патриарх на Антиохия и на целия Изток, и по решение на Светия синод на Българската православна църква митрополит Николай Пловдивски и Западно- и Средноевропейски Антоний, отслужиха литургия в Дубай. Двамата владици са на..

публикувано на 16.06.24 в 12:58
Проф. д-р Антон Андонов

Семинар по български фолклорни танци в израелския град Бат Ям

Семинар по български народни танци ще се проведе днес в град Бат Ям в Израел (ул. „Хавива райк“, №3) от 18,30 ч. Ще го води проф. Антон Андонов – ръководител на катедра „Хореография“ в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в гр. Пловдив..

публикувано на 16.06.24 в 06:10